ΝΔ: Ανοιχτός πόλεμος Σαμαρά - Δένδια

 
ΝΔ: Ανοιχτός πόλεμος Σαμαρά - Δένδια

Ενημερώθηκε: 01/06/20 - 16:32

Διαστάσεις ανοιχτής αντιπαράθεσης έχει πάρει η κόντρα του Αντώνη Σαμαρά και του Νίκου Δένδια με αφορμή την διαχείρηση από το υπουργείο Εξωτερικών της τελευταίας τουρκικής πρόκλησης για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο.

Η αρχή έγινε με την σκληρή κριτική, που δέχτηκε -και από στελέχη της ΝΔ- ο Νίκος Δένδιας κυρίως για την δήλωσή του ότι δεν του αρέσει να δημιουργεί εντάσεις με τη Τουρκία «για λίγες δεκάδες μέτρα» ελληνικής γής.

Στην κριτική αυτή, πρωτοστατεί η «Ομάδα Αλήθειας», η οποία -τουλάχιστον προεκλογικά- ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΝΔ και αποτελούσε μια από τις επικοινωνιακές έκφράσεις του κόμματος, χωρίς βέβαια ποτέ να είναι επίσημη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τότε, η ομάδα αυτή δεν είχε επιτεθεί επικοινωνιακά σε μέλος ή στέλεχος της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή στον υπουργό Εξωτερικών ήταν κάτι κάτι που έκανε αίσθηση.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η «Ομάδα Αληθείας», έχει διασυνδέσεις με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Η απάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας, πάντως, δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις αυτές και χτύπησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό με μια ανάρτηση στο twitter, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ότι «έριξε» τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Δεν έμεινε όμως μόνο στο tweet αυτό. Με συνέντευξή του στη Realnews και τον Γιώργο Σιαδήμα «φωτογράφησε» τον Αντώνη Σαμαρά για το Μακεδονικό λέγοντας ότι «η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, όπως και η προσωπική διαφωνία. Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα κακόβουλα, υποβολιμαία σχόλια και ενορχηστρωμένη ακροδεξιά εκστρατεία δυσφήμησης, που αλλού στοχεύει. Συνταγματική μου υποχρέωση ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.Η χώρα έχει ακριβά πληρώσει τους κατ’ επάγγελμα και όχι κατά πεποίθηση επικαλούμενους την πατρίδα».

Η απάντηση Σαμαρά μέσω antinews.gr

Άμεση ήταν η απάντηση της πλευράς Σαμαρά. Μέσα από την φιλική, προς τον πρώην πρωθυπουργό, ιστοσελίδα antinews.gr, ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση στην «βρώμικη επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά» μέσα «από... δόλια τιτιβίσματα», όπως αναφέρεται χρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ανάρτηση του antinews.gr:

«Με ένα απαράδεκτο tweet επέλεξε ο Νίκος Δένδιας να τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Είναι προφανές, ότι ο Ν. Δένδιας προέβη σε μια βρώμικη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς τον φωτογραφίζει έμμεσα ως υπαίτιο για την πτώση της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βέβαια, αν είχε το θάρρος θα τον κατονόμαζε και δεν θα κρυβόταν πίσω από... δόλια τιτιβίσματα.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Συμφωνεί κι ο Κυριάκος με την βρώμικη επίθεση Δένδια κατά Σαμαρά;

Καλό είναι να πάρει θέση άμεσα, διότι αν δεν το έχει αντιληφθεί, ο Δένδιας με αυτή την αδιανόητη κίνηση έριξε μπουρλότο στην κυβέρνηση, κι αν καθυστερήσει να τοποθετηθεί ενδεχομένως να δυσκολευθεί ιδιαίτερα να σβήσει την πυρκαγιά.

Ίδωμεν...».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ