Με ρότα ξανά προς ύδατα ελληνικών συμφερόντων το Oruc Reis

 
Με ρότα ξανά προς ύδατα ελληνικών συμφερόντων το Oruc Reis

Ενημερώθηκε: 13/08/20 - 08:35

Αλλαξε και πάλι πορεία το «Ορούτς Ρέις» τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ενώ το απόγευμα της Τετάρτης είχε αρχίσει να κινείται βόρεια προς το λιμάνι της Αττάλειας, πλέον το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει νοτιοδυτική πορεία.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό πλοίο βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 19:20 το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά τις 3 τα ξημερώματα άλλαξε πορεία πλέοντας προς το λιμάνι της Αττάλειας για να αλλάξει και πάλι ρότα λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα κατευθυνόμενο προς τα ελληνικών συμφερόντων ύδατα.

Το «Ορούτς Ρέις» συνοδεύουν όπως φαίνεται συνοδεύουν τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan και ένας στολίσκος από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματική επίθεση της Αθήνας απέναντι στην Άγκυρα καθιστώντας σαφές πως καμία "πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη". Ενίσχυσε τις συμμαχίες της χώρας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα στο Ισραήλ. Συνέχεις είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με αρχηγούς κρατών όπως τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ