Γεροβασίλη: Σε 90 μέρες θα εκπέμψει όποιος έχει άδεια

 
Γεροβασίλη: Σε 90 μέρες θα εκπέμπει όποιος έχει άδεια

Ενημερώθηκε: 30/08/16 - 11:27

Στο θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών και στις θεματικές άδειες αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της. Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε και για το τι θα γίνει με τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια, λέγοντας ότι θα υπάρξει χρόνος προσαρμογής ο οποίος «προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει».

Για την τύχη των καναλιών που δεν θα πάρουν άδεια στον διαγωνισμό η O. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, γιατί δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι οποίοι θα πάρουν άδεια στον διαγωνισμό θα είναι κάποιοι από τους παλιούς ή καινούργιοι. Επομένως, θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει».

Για τον αριθμό των αδειών η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «η αποτίμηση έχει γίνει με αντικειμενικά στοιχεία όσον αφορά και τη διαφημιστική πίτα, την κατανομή της και πόσο μπορεί να είναι βιώσιμο ένα τηλεοπτικό μέσο. Το θέμα των θεματικών αδειών ή των περιφερειακών κ.λπ. θα ανοίξει αργότερα».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο «οι δημόσιες συχνότητες έχουν αποτιμηθεί με αντικειμενικά κριτήρια. Πού περίπου θα πρέπει να κινείται και πόσο πρέπει δηλαδή να πληρώνει κάποιος το ελληνικό κράτος προκειμένου να τις πάρει, με δεδομένο ότι είναι πανελλήνιες με πλήρες πρόγραμμα».

Ειδικότερα, για τα θεματικά κανάλια ανέφερε πως «εγώ δεν είπα ότι θα υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν» γιατί «ακριβώς δεν έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση».