ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ: Η δική του ευκαιρία

 
ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ: Η δική του ευκαιρία

Ενημερώθηκε: 30/09/20 - 12:44

Η σημερινή ημερομηνία, έχει μείνει γραμμένη με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς 23 χρόνια πριν, τέτοια μέρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πετύχαινε μία από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του.

Στη ρεβάνς του, τότε, Κυπέλλου UEFA και μετά από μία νίκη με 1-0 στην Τούμπα που είχε προηγηθεί, κατάφερε να πετάξει εκτός, τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Αγγλίας, Άρσεναλ. Το γκολ του Μπέργκαμπ από το 22ο λεπτό, δεν τον πτόησε μέσα στο «Χάιμπουρι» και στο 87’, ο Ζήσης Βρύζας με ένα πολύ όμορφο γκολ, ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε μια σπουδαία πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Σήμερα, ακριβώς 23 χρόνια μετά, δίνει πάλι, μια πολύ σημαντική ρεβάνς. Ίσως τη σημαντικότερη στην ευρωπαϊκή του ιστορία, καθώς μια είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον αλλάζει στάτους. Πρώτα οικονομικά και δυνητικά και αγωνιστικά...

Το πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, με το χαμένο πέναλτι του Πέλκα και το δοκάρι του Ελ Καντουρί, άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά του άφησε ορθάνοιχτο το «παράθυρο» για την πρόκριση, μετά την ήττα με 2-1.

Και μπορεί όταν ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελούσε ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον, έχει μετατραπεί σε στόχο, όπως είπε χθες και ο Αμπέλ Φερέιρα

Όσον αφορά την τακτική του Πορτογάλου; Ελάχιστες διαφοροποιήσεις αναμένονται σε σχέση με τον αγώνα της Ρωσίας. Ο Ζ. Ζίβκοβιτς αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης η τριάδα της άμυνας, με τον Γιαννούλη και τον Κρέσπο στα άκρα, τον Σβαμπ και τον Ελ Καντουρί στον άξονα και δύο εκ των Πέλκα, Τζόλη, Α. Ζίβκοβιτς, πίσω από τον Τσόλακ.

Φυσικά, είναι πιθανό και το σενάριο της ίδια τριάδας στην επίθεση (Πέλκας, Τζόλης, Ζ. Ζίβκοβιτς) σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, με τον Τσόλακ να έρχεται από τον πάγκο...

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με το αρχικό σχήμα της Κράσνονταρ, μόνο που εκεί, ο προπονητής, Μουράντ Μουσάεφ, έχει να αντιμετωπίσει και διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Ο Βάντερσον δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και θα λείψει από τις θέσεις των εξτρέμ, ο Μπεργκ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως του τραυματισμού του και στο ξεκίνημα της τελευταίας προπόνησης, έκανε ατομικό, ενώ και οι Πετρόφ, Κάιο, ήρθαν στην Ελλάδα με κάποια θέματα. Ουσιαστικά, η συμμετοχή και των τριών, θα ξεκαθαρίσει σήμερα, λίγη ώρα πριν τη σέντρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης, θα είναι ο Ιταλός, Ντανιέλε Ορσάτο, ο οποίος είχε οριστεί στον τελευταίο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας ξεκινάει στις 22:00 στην άδεια Τούμπα και μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1 HD.