Η κατάθεση του επιζώντα θα ρίξει φως στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών στον Όλυμπο - Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

 
Η κατάθεση του επιζώντα θα ρίξει φως στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών στον Όλυμπο - Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Ενημερώθηκε: 29/01/21 - 09:52

Ανείπωτη θλίψη στην πόλη της Λάρισας για τον τραγικό χαμό των δυο γιατρών ου έχασαν τη ζωή τους στον ´Ολυμπο το μεσημέρι της Πέμπτης από χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε. Δύο γιατροί που έσωσαν δεκάδες ζωές και ήταν από τα «δυνατότερα χαρτιά» στη μάχη κατά του κορονοϊού, αμφότεροι στελέχη της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Οι δυο γιατροί είχαν πάρει το ρεπό τους και ανέβηκαν στον Όλυμπο για να κάνουν ορειβατικό σκι, αγαπημένο τους χόμπι. Δεν ήταν η πρώτη φορά, είχαν ανεβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο Θόδωρος Χατζόπουλος, αναισθησιολόγος από την Αγιά Λάρισας, 49 ετών και πατέρας ενός παιδιού και ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, παθολόγος-εντατικολόγος, από τη Ραψάνη, 46 ετών και πατέρας τριών παιδιών, μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο Κ.Υ Ελασσόνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Αργά τη νύχτα οι σοροί τους έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την αναγνώριση από τους οικείους τους.

Σε κλίμα οδύνης τους υποδέχτηκαν σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Όλοι οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική τους μοίρα.

Η κατάθεση που θα δώσει ο επιζών ορειβάτης-σκιέρ θα ρίξει φως στο πως έγινε το τραγικό περιστατικό. Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει μαζί και με άλλες ομάδες των τριών ατόμων για σκι στον Όλυμπο. Στην περιοχή Ξερολάκκι, στην κόψη του Ναούμ, όπως λέγεται και που οι γνωρίζοντες την περιοχή την χαρακτηρίζουν παγίδα θανάτου όταν το χιόνι που έχει πέσει είναι αρκετό σε ποσότητα, «ξεκόλλησαν» οι χιονισμένες πλαγιές με αποτέλεσμα το κύμα χιονιού να καταπλακώσει τους τρεις φίλους. Ο ένας κατάφερε να βγει από το χιόνι, οι δυο γιατροί όμως δεν τα κατάφεραν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των κατοίκων του Κοκκινοπηλού για την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Άνθρωποι που μένουν δεκάδες χρόνια στην περιοχή και έχουν εμπειρική γνώση για το βουνό του Ολύμπου, επεσήμαναν πως το εν λόγω μέρος έχει μια ιδιαίτερη μορφή καθώς θυμίζει «λεκάνη» και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται χιονοστιβάδα αλλά πως είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αυτό σημείωσαν μιλώντας και στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Όταν ξεκινάει το χιόνι από ψηλά κατεβαίνει μέχρι και τα δένδρα. Κάθε χρόνο παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Είναι πολύ παγωμένο το χιόνι. Δεν ήταν ο όγκος. Αυτό το κάνει επικίνδυνο». Μάλιστα υπογράμμισαν πως εκτιμούν ότι η χιονοστιβάδα ξεκίνησε περίπου από τα 2.000 μέτρα.