Λειψία-Λίβερπουλ: «Μάχη» στη Βουδαπέστη

 
Λειψία-Λίβερπουλ: «Μάχη» στη Βουδαπέστη

Ενημερώθηκε: 16/02/21 - 14:45

Η φάση των «16» του Champions League αρχίζει απόψε και η μία από τις δύο μάχες της βραδιάς διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος. Η Λειψία υποδέχεται τη Λίβερπουλ αλλά όχι επί γερμανικού εδάφους, αλλά στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης (22:00, COSMOTE Sports 1).

Οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία, καθώς η χώρα έχει απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες, όπως η Αγγλία, που έχουν χτυπηθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Η Λειψία είναι δεύτερη στην Bundesliga και στο -5 από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Πέρσι, στη δεύτερη σεζόν της ιστορίας της στο Champions League, έφτασε στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Παρί με 3-0. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει τρεις σημαντικές απουσίες να αντιμετωπίσει, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ζομποζλάι, Φόρσμπεργκ και Λάιμερ, ενώ αμφίβολος είναι ο Χένριχς.

Η Λίβερπουλ διανύει περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Οι τρεις σερί ήττες που έχει υποστεί στην Premier League την έχουν απομακρύνει όχι μόνο από την υπεράσπιση του τίτλου της, αλλά και εκτός τετράδας, καθώς είναι έκτη. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει μονίμως φέτος γεμάτο απουσιολόγιο και το σημερινό ματς δεν είναι εξαίρεση. Νοκ άουτ είναι οι λαβωμένοι Μάτιπ, Ζότα, Γκόμεζ και Φαν Ντάικ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φαμπίνιο, Μίλνερ και Κεϊτά.