Βατόπουλος: Δεν λειτουργεί το οριζόντιο lockdown

 
Βατόπουλος: Δεν λειτουργεί το οριζόντιο lockdown

Ενημερώθηκε: 13/03/21 - 11:14

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σήμερα στο Open παραδέχθηκε ότι η επιδημία καλπάζει και πως τα κρούσματα δεν μειώνονται παρά το Lockdown.

«Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως περιμέναμε και μεταδίδεται και στα παιδιά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Ελπίζουμε ότι μετά τις δύο εβδομάδες θα ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι τα σχολεία», είπε ο καθηγητής.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα ενώ έριξε «βόμβα» λέγοντας ότι «το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο κ. Βατόπουλος είπε: «Τι θα πει λάθος απόφαση; Πολλές φορές στην επιστήμη ανακαλύπτεις εκ των υστέρων ότι δεν ήταν σωστή μια απόφαση. Τώρα όμως χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις. Εμείς, η επιτροπή επιστημόνων, δεν μπορούμε να πάρουμε υπεύθυνες αποφάσεις, εμείς προτείνουμε. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία».

Στην ερώτηση για το αν θα συναινούσε η επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως η επιτροπή θα μπορούσε να πει πόσα θύματα θα προκαλέσει ένα τέτοιο άνοιγμα αλλά δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει.