Κορωνοιός: Εκτός ορίων βρίσκεται πλέον το σύστημα υγείας

 
Κορωνοιός: Εκτός ορίων βρίσκεται πλέον το σύστημα υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ενημερώθηκε: 27/03/21 - 23:42

Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ το Σάββατο. Πλέον, οι ασθενείς που δίνουν μάχη στις ΜΕΘ έφτασαν τους 728 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που τις τελευταίες ημέρες «παλεύει» να σταθεί όρθιο και να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με το τρίτο κύμα της πανδημίας ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ θα φτάσει μέχρι τους 800 και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, o οποίος εκτίμησε επίσης ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι το τέλος του Απρίλη θα φτάσει τους 9.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις για σταθεροποίηση της κατάστασης βασίζονται κυρίως στη μείωση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, εξέλιξη η οποία αν συνεχιστεί, θα δώσει επιτέλους και το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα ορισμένων κλάδων όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 371 εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας, ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν ότι η τάση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αποσυμπιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι ΜΕΘ που είναι γεμάτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ