Παρατείνεται η κράτηση των 10 τούρκων απόστρατων ναυάρχων

 
Παρατείνεται η κράτηση των 10 τούρκων απόστρατων ναυάρχων

Ενημερώθηκε: 09/04/21 - 22:03

Παρατείνεται για ακόμα 4 ημέρες η κράτηση των 10 απόστρατων ναυάρχων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα εναντίον τους, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε παράταση της κράτησης τους καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ερευνήσει τους υπολογιστές των κατηγορουμένων που κατασχέθηκαν, όπως και τα αρχεία από τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εκκρεμούν ακόμα οι καταθέσεις των 10 Ναυάρχων.

Οι 10 απόστρατοι ναύαρχοι συνελήφθησαν στις 5 Απριλίου με την κατηγορία της συνομωσίας εναντίον της κρατικής ασφάλειας και της συνταγματικής τάξης, λόγω της κοινή δήλωση που υπέγραψαν ζητώντας από την κυβέρνηση να μην αγγίξει τη συνθήκη του Μοντρέ, να μην απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές του Κεμαλικού κράτους, εμμέσως επικρίνοντας τη διείσδυση του Ισλάμ στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ που αποτελεί τον εμπνευστή του δόγματος της «Γαλάζιας πατρίδας», που συχνά επικαλείται ο Ερντογάν.