Τα βίντεο του αρχιμαφιόζου Πεκέρ που τρέμει ο Ερντογάν - Νέα πυρά κατά Σοϊλού

 
Τα βίντεο του αρχιμαφιόζου Πεκέρ που τρέμει ο Ερντογάν - Νέα πυρά κατά Σοϊλού

Ενημερώθηκε: 07/06/21 - 22:01

Ενώ υπήρχαν φήμες για «ανακωχή» του τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάπ Πεκέρ να αναβάλει τις αποκαλύψεις του για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνάντησής του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, ο διαβόητος αρχιμαφιόζος, που έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία, με εκατομμύρια ακολούθους, ανέβασε το ένατο κατά σειρά βίντεο του τα βάζει και πάλι με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Λέγοντας στον κόσμο τα πιο αηδιαστικά ψέματα και βάζοντας τα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, κάνοντας τον κόσμο να βλέπει αυτά τα βίντεο, αυτό είναι μία απροκάλυπτη διεθνή παρέμβαση» υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο υπουργός εσωτερικών είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τον διεφθαρμένο επιχειρηματία, Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, γνωστό για τη σχέση του με τον Ερντογάν, να εγκαταλείψει τη χώρα για να αποφύγει τη δίωξη.

Όλη αυτή την εβδομάδα ο Σοϊλού υπό την ασφυκτική πίεση της επίδρασης Πεκέρ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ποιος είναι ο Πεκέρ

Από την 1η Μαΐου, η Τουρκία συγκλονίζεται από τις αναρτήσεις στο YouTube του 49χρονου Πεκέρ που έχει φύγει από την Τουρκία από το 2019. Από το 1990 ο Πεκέρ είχε διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο. Το 2007 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για κατοχή όπλων ως αρχηγός ένοπλης συμμορίας.

Ο ίδιος λέει ότι από το 2019 ζει στο Ντουμπάι. Τον περασμένο Απρίλιο ο Ερντογάν συνέλαβε συνεργάτες του, ενώ έκανε επιδρομές στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί έψαξαν τη γυναίκα του ενώ βρήκαν και ένα όπλο που είχε κρύψει σε ένα δέντρο στον κήπο του.

«Κυνηγάμε μέλη ένοπλων συμμοριών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, τα σκάνδαλα και ο Μπάιντεν

Αμερικανοί εισαγγελείς ζήτησαν το πάγωμα της περιουσίας των αδελφών Κίνγκστον που κρίθηκαν ένοχοι για απάτη ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος. Αυτή η περιουσία περιλαμβάνει εταιρείες και ακίνητα στην Τουρκία.

Οι Κίνγκστον ήταν οι βασικοί συνέταιροι στις ΗΠΑ του Τούρκου διεφθαρμένου επιχειρηματία, Κορκμάν, που ο Πεκέρ συνδέει με το Σοϊλού.

Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στις 16 Ιουνίου ανησυχούν την Άγκυρα.

Ο Πεκέρ μάλιστα αποκάλυψε ότι σύμβουλος του Ερντογάν του ζήτησε να μην δημοσιεύσει άλλο βίντεο πριν από τη συνάντηση

Το αφεντικό της τουρκικής «μαφίας» φαίνεται ότι εκνευρίστηκε με αυτήν την προτροπή. Ο Πεκέρ διεμήνυσε ότι δε θα σταματήσει αν δεν δημοσιεύσει συνολικά 12 βίντεο στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν ότι δεν τον φοβάται.

Δεσποτόπουλος: «Αγαπημένο παιδί» κάποτε ο Πεκέρ

«Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Πεκέρ ήταν το αγαπημένο παιδί του καθεστώτος μέχρι το 2019, όταν και συγκρούστηκε με τον γαμπρό του Ερντογάν και ακολούθησε άλλη γραμμή» σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Όπως σημείωσε, «ενόψει της συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν, δεν είναι ότι απείλησε τον Ερντογάν ότι θα βγάλει θέματα, αλλά και ότι αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας και αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε εμπόριο όπλων προς μια τρομοκρατική οργάνωση».

«Έχω την αίσθηση ότι ο Πεκέρ προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του» κατέληξε ο κ. Δεσποτόπουλος για την αιτία δημοσιοποίησης των βίντεο από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο.

megatv.com

Πηγή: