Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με τη μικρή Λυδία - Πώς μπορεί να εργαλειοποιηθεί από το δολοφόνο η συνεπιμέλεια;

 
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με τη μικρή Λυδία - Πώς μπορεί να εργαλειοποιηθεί από το δολοφόνο η συνεπιμέλεια;

Ενημερώθηκε: 21/06/21 - 12:09

Ένα από τα ζητήματα που συνδέονται με το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι η επιμέλεια της μικρής Λυδίας, του μωρού του ζευγαριού. Η διαδικασία από την εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται η απόφαση.

Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: Την επιμέλεια να αναλάβει η οικογένεια του δολοφόνου, η οικογένεια της Καρολάιν, συνεπιμέλεια από τις δύο οικογένειες και, τέλος, την τύχη της μικρής Λυδίας να αναλάβει η Πολιτεία.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα εξετάσουν και τα δύο περιβάλλοντα, και της οικογένειας του δράστη και της οικογένειας της 20χρονης, για να κρίνουν πού θα πάει προσωρινά το παιδί, ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το δικαστήριο θα λύσει τη διαφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει το καλύτερο για το παιδί,συμφωνα με την εκδοχή τους, ενώ και ο παΤΕΡΑΣ αναμένεται να ζητήσει να βλέπει το παιδί του, όπως έχει δικαίωμα να κάνει.

«Το 2006 στο συνέδριο της διεθνούς εταιρίας για τη μελέτη του τραυματικού στρες στα παιδιά παρουσιάστηκε υπόθεση με κοριτσάκι 18 μηνών που παρακολούθησε τη δολοφονία της μητέρας του από τον πατέρα της. Από την ηλικία των 11 ετών παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα μετατραυματικού άγχους, δισεπίλυτα. Μέχρι τότε το παιδί δε θυμόταν τίποτα. Καμιά φορά σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ μικρό το παιδί για να έχει αναμνήσεις από αυτό που έχει ζήσει ως μάρτυρας. Και όμως βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρχει ανάμνηση του ίδιου του περιστατικού», εξήγησε ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η συνεπιμέλεια είναι η καλύτερη λύση για αυτό το παιδί και ότι δε θα εργαλειοποιηθεί για τη μείωση της ποινής του δράστη. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά στην ψυχική αποκατάσταση αυτού του παιδιού, από εξειδικευμένους ειδικούς. Δεν είναι μόνο θέμα αγάπης, αλλά και το αίσθημα της ασφάλειας. Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν ασφαλή», πρόσθεσε ο ίδιος.