Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα- Ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα

 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενημερώθηκε: 06/08/21 - 14:48

Στις 56 ανέρχονται αυτή την ώρα οι ανοικτές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε στην Δυτική Αττική θα έχουμε ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Μάλιστα, η φωτιά έχει περάσει προς την Λίμνη Μαραθώνα με ισχυρό θερμικό φορτίο.

Όπως εξήγησε από χθες το απόγευμα υπάρχουν αρκετές νέες ενάρξεις πυρκαγιών που έρχονται να προστεθούν στα πολλά ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζουμε, με τις σημαντικότερες πυρκαγιές να μαίνονται σε Εύβοια, Αττική και Μεσσηνία.

Ωστόσο, επισήμανε πως σήμερα θα είναι μια δύσκολη ημέρα ως προς την ένταση των φαινομένων και πως σημαντικά νέα μέτωπα βρίσκονται στην Μάνη, στην Φθιώτιδα, τα Γρεβενά, την Ηλία ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στην Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά στα Βασιλικά Πάρνηθας, είναι σε εξέλιξη και χθες τα μεσάνυκτα πέρασε στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της, με ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, εξήγησε αναφερόμενος στις περιοχές τις Ιπποκρατείου Πολιτεία και Αγίου Στεφάνου, των Αφιδνών και του Μαραθώνα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρο και 150 οχήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ