Και οι ανεμβολίαστοι ιερείς υποχρεωτικά test;

 
Και οι ανεμβολίαστοι ιερείς υποχρεωτικά test;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 24/08/21 - 20:05

Για τους εκκλησιαζόμενους δύσκολα θα ισχύσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. η επίσημη Εκκλησία προς το παρόν δεν έχει δεχτεί να απαγορευτεί η είσοδος στους ναούς στους αρνητές αν και η ίδια έχει ταχθεί υπέρ των εμβολίων και υπέρ της τήρησης των μέτρων.

Όμως όλα δείχνουν ότι στις κατά τόπους μητροπόλεις θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους ιερείς ,τους ψάλτες και τους νεωκόρους ώστε να εμβολιστούν και να παροτρύνουν τους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες της πολιτείας.

Αυτό που όλα δείχνουν ότι θα ισχύσει ότι και στους καθηγητές. Δηλαδή οι ιερείς να δηλώσουν εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι ή εάν έχουν νοσήσει. Σε περίπτωση που κάποιοι αρνηθούν τις δηλώσεις τότε θα υποχρεώνονται να κάνουν rapid test μία φορά την εβδομάδα.

Ήδη πολλοί Ιεράρχες σχεδιάζουν τον τρόπο αντίδρασης έναντι των αρνητών , ενώ η επίσημη Εκκλησία θα επιμείνει να πείσει τους πιστούς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και δεν αποκλείεται στη συνεδρίαση της ΔΙΣ που αρχίζει αύριο ( Τετάρτη 25) να επανεξετάσει τη στάση της.

Στο μεταξύ, σε προφορική απολογία κλήθηκαν οι μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας για την στάση που κράτησαν το Πάσχα, όταν διαφώνησαν ανοικτά με τη Σύνοδο για την ώρα της Ανάστασης.