Επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη

 
Επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε: 13/10/21 - 21:20

Έπειτα από πέντε χρόνια ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί και πάλι την Μυτιλήνη μεταφέροντας για μία ακόμη φορά μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.Σύμφωνα με το ΑΠΕ η επίσκεψη θα γίνει στο πλαίσιο της περιοδείας του και την Ελλάδα,πιθανώς στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης, καρδινάλιοι από το Βατικανό θα επισκεφθούν τον καταυλισμό του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι από πολιτικά στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη ο νέος αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου και μητροπολίτης Νάξου-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου (στην οποία ανήκει και η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης) Ιωσήφ Πρίντεζης.

Ο Πάπας θα επισκεφτεί την Αθήνα προσκεκλημένος της κυβέρνησης και όχι της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ον Απρίλιο του 2016ο Πάπας είχε επισκεφτεί τη Μυτιλήνη με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του ιδίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Τότε είχε ευχαριστήσει τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση. «Κρατήσατε ανοιχτές τις καρδιές σας και τις πόρτες σας», είχε είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Σε μια δε συμβολική κίνηση, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του και αναχώρησε με 12 πρόσφυγες που κατόπιν κλήρωσης ταξίδεψαν μαζί.

Ωστόσο για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις από πολλούς ιεράρχες μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.