To Blue Star Naxos «παλεύει» με τα κύματα για να δέσει στο λιμάνι της Δονούσας - ΒΙΝΤΕΟ που κόβουν την ανάσα

 
To Blue Star Naxos «παλεύει» με τα κύματα για να δέσει στο λιμάνι της Δονούσας - ΒΙΝΤΕΟ που κόβουν την ανάσα

Ενημερώθηκε: 07/12/21 - 13:31

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσεγγίζουν λιμάνια τα πλοία της ακτοπλοΐας ειδικά τη χειμερινή περίοδο και την επικινδυνότητα των λιμανιών, αποτυπώνει ένα βίντεο από τη Δονούσα.

Ξημερώματα Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, το «Blue Star Naxos» φτάνει στο λιμάνι της Δονούσας και προσπαθεί να δέσει με θυελλώδεις νότιους ανέμους που ξεπερνούσαν τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Όπως τονίζεται, χρειάστηκαν δύο προσπάθειες από τον καπετάνιο για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι, ενώ η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών γίνεται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ουσιαστικά τα κύματα «λούζουν» τον κόσμο και κατακλύζουν τη μικρή προβλήτα.

Το βίντεο τρόμου με το «Εξπρές Σκοπελίτης» να προσπαθεί να δέσει στη Σχοινούσα

Ανάλογο βίντεο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάζει μια από τις πιο επικίνδυνες προσεγγίσεις πλοίου σε νησί, που έχουν καταγραφεί από κάμερα και ήταν αυτή του πλοίου «Εξπρές Σκοπελίτης», στις μικρές Κυκλάδες.

Το συγκεκριμένο καράβι έφτασε στο λιμάνι της Σχοινούσας ενώ φυσούσε νοτιάς, 9 μποφόρ, στις 26 Νοεμβρίου.

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Cyclades24 ήταν τρομακτικές. Οι επιβάτες κατεβαίνουν με τεράστια δυσκολία από το πλοίο (κάποιοι δεν τα κατάφεραν και έμειναν στο πλοίο) , ενώ το πλοίο στη συνέχεια αναχωρεί καθώς είναι αδύνατον να παραμείνει εκεί, σε αυτές τις συνθήκες.

Κατατρομαγμένοι οι ταξιδιώτες (τους έπεφταν μέχρι και οι αποσκευές) αρχίζουν και τρέχουν, άλλοι ουρλιάζουν την ώρα που η μπουκαπόρτα χτυπιέται και το πλοίο κουνιέται σαν φουσκωτή βάρκα. Ο καπετάνιος σχεδόν αμέσως απομάκρυνε το πλοίο από την προβλήτα.