Euroferry Olympia: Μάχη να μη βυθιστεί το φλεγόμενο πλοίο - Φόβοι για περισσότερους αγνοούμενους

 
Euroferry Olympia: Μάχη να μη βυθιστεί το φλεγόμενο πλοίο - Φόβοι για περισσότερους αγνοούμενους

Ενημερώθηκε: 19/02/22 - 10:44

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia», με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να μη βυθιστεί το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους καύσιμα.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε χθες το βράδυ από 11 σε 12, καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου, δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για περισσότερους, οι οποίοι είχαν ανέβει λαθραία στο πλοίο.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης, Γιώργος Γλυοφρύδης, από χθες το πρωί που έφτασαν στην περιοχή, ξεκίνησαν έρευνα στη θαλάσσια περιοχή, για να δουν αν υπήρχαν ναυαγοί και να περισυλλεγούν, ωστόσο δε βρέθηκε κανείς.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι πιθανότατα παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε ότι ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχημάτος.

Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγννοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.