Τι σηματοδοτεί το τελεσίγραφο Πούτιν προς την Δύση

 
Τι σηματοδοτεί το τελεσίγραφο Πούτιν προς την Δύση

Ενημερώθηκε: 27/04/22 - 20:09

Νέες απειλές Πούτιν για αντίποινα, όποια χώρα επιχειρήσει να παρέμβει στην Ουκρανία, με αιχμές ακόμα και για τη χρήση πυρηνικών, την ώρα που όλο και περισσότερες νατοϊκές δυνάμεις στέλνουν εξοπλισμό στο Κίεβο. Με την Πολωνία και τη Βουλγαρία να είναι οι πρώτες χώρες - θύματα της νέας πολιτικής του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, νέες εκρήξεις στην Υπερδνειστερία, θέτουν τη Δύση σε ύψιστο συναγερμό, για ενδεχόμενη επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης και στη Μολδαβία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι οποιεσδήποτε χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί.

« Αν απειληθούμε, θα απαντήσουμε με όσα όπλα διαθέτουμε. Διαθέτουμε γι αυτό όλα τα εργαλεία. Εργαλεία τέτοιου είδους, για τα οποία δεν μπορεί να παινευτεί άλλος κανείς. Κι εμείς δεν πρόκειται να παινευτούμε, θα τα χρησιμοποιήσουμε, εάν χρειαστεί. Και θέλω να το γνωρίζουν άπαντες αυτό.»

Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.