Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρέχει διευκολύνσεις σε Κούρδους τρομοκράτες και Γκιουλενιστές

 
Οι Τούρκοι κάλεσαν τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για να του πουν ότι το στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου, είναι… «τρομοκρατική φωλιά»

Ενημερώθηκε: 04/06/22 - 02:32

Η Τουρκία δεν λέει να σταματήσει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας. Σε μία ακόμα κίνηση κλιμάκωσης της έντασης η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί για την «παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu στον κ. Λάζαρη επισημάνθηκε, ότι οι παραπάνω οργανώσεις διεξάγουν με ευκολία στην Ελλάδα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης.

Οι Τούρκοι κατηγόρησαν ακόμα τη χώρα μας ότι αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Έφθασαν, μάλιστα στο σημείο να αναφέρουν ως παράδειγμα, στον Έλληνα πρέσβη, το στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου, όπου, όπως υποστήριξαν, έχει μετατραπεί σε «φωλιά» τρομοκρατών, ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών τους στην Ελλάδα ενώ τόνισαν την ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ