Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Επίθεση σε Μητσοτάκη -«Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο»

 
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Επίθεση σε Μητσοτάκη -«Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο»

Ενημερώθηκε: 08/06/22 - 22:45

Η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Δύσης και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, ωθεί εκτός ορίων τον Ερντογάν, που δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ερωτηθείς σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τις αμερικανικές βάσεις, προέβει σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, προσωπικά, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην Τουρκικά.

«Είχαμε συμφωνήσει να μη βάλουμε τρίτους ανάμεσα μας και σε δύο τρεις βδομάδες μετά τη συνάντηση μας, πήγε στις ΗΠΑ στο Κογκρέσο και μίλησε εναντίον της Τουρκίας, εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας σαν να μην είχαμε συναντηθεί.

Μετά πήγε στο Νταβός και έκανε το ίδιο. Ας μη μας παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμεί δεν λέμε ναι στην πολιτική που στερείται αξιοπρέπειας», είπε συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ' αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», προσέθεσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ