Προκαλεί και διαστρέφει ο Ακάρ: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας»

 
hulusi akar

Ενημερώθηκε: 01/08/22 - 13:48

Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω -ως είναι η πάγια τακτική της Άγκυρας, προσπαθεί να προβάλλει ο Χουλουσί Ακάρ ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο Ακάρ γράφει: «Η Αθήνα σκαρώνει κάτι εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα.

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ «κούνησε το δάχτυλο» στη χώρα μας καλώντας την να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο.

«Η στάση της Ελλάδας είναι ανώμαλη», επισήμανε.

Αυτά τη στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας ακόμη και σε μεγάλα νησιά. Χτες δε επικαλέστηκε άδεια από το ψευδοκράτος στην Κύπρο για να δικαιολογήσει τις έρευνες του νέου της γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία και προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ