Σεισμός τώρα: Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Σάμο - Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

 
SEISMOS

Ενημερώθηκε: 31/08/22 - 14:02

Σεισμός τώρα: Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σάμο με διαφορά 14 λεπτών.

Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών, 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 12.56΄το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 13.24΄ανησύχησαν τους κατοίκους της Σάμου.

Το επίκεντρο των δονήσεων, σχεδόν κοινό και στις δύο δονήσεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο 15 χλμ νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

Ο ίδιος είπε, ότι οι δύο νέες σεισμικές δονήσεις δεν συνδέονται με τις σεισμικές δονήσεις που είχαν εκδηλωθεί προ διετίας.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ