Τουρκικά ΜΜΕ χλευάζουν το «μέσα σε ένα βράδυ» και θυμίζουν στον Ερντογάν το φιάσκο...

 
erdogan

Ενημερώθηκε: 08/09/22 - 12:48

Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν να απειλεί την Ελλάδα και να παρουσιάζεται στις δηλώσεις του ως ισχυρός παράγων της διεθνούς πολιτικής σκηνής, εντούτοις μερίδα του τουρκικού Τύπου, ειρωνεύεται τις απειλές του και του θυμίζει το μέγα φιάσκο... «Μέσα σε ένα βράδυμας πέταξαν έξω»...

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου και κορυφαίου σε τηλεθέαση FOX TURK ο παρουσιαστής Σελτσούκ Τεπελί άσκησε σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο. Έκανε λόγο για φιάσκο της τουρκικής κυβέρνησης στα εξοπλιστικά και είπε πως «σε ένα βράδυ… μας πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35».

«Εγώ να σας πω τι συνέβη "ξαφνικά ένα βράδυ". Μέσα "μέσα σε ένα βράδυ" την Τουρκία την πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35, στο οποίο συμμετείχε για 20 ολόκληρα χρόνια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο της τουρκικής διπλωματίας! Είναι φιάσκο της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η εφημερίδα Σοζτζού που ανήκει και αυτή στο φάσμα της αντιπολίτευσης, γράφει πως «ο Ερντογάν αποκαλεί φίλο τον Μπάιντεν αλλά εκείνος στηρίζει στην Ελλάδα».

Στο μεταξύ σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Yeni Safak ισχυρίστηκε το εξής απίστευτό: Ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει πόλεμο, ενώ στο CNN Turk σε μια εκπομπή του διευθυντή της Hurriyet Αχμέντ Χαρκάν, Τούρκoς αναλυτής για περίπου 50 λεπτά εξηγούσε πως η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία για S-300, αμερικανικές βάσεις, στρατιωτικοποίηση νησιών:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ