Ιερώνυμος προς μαθητές: Αγωνιστείτε κατά της βίας

 
Ιερώνυμος προς μαθητές: Αγωνιστείτε κατά της βίας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 08/09/22 - 14:47

Να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων , καλεί τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο μηνυμά του με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά.

Ειδική αναφορά κάνει στα εκατομμύρια των παιδιών πυο δεν μπορούν να πάνε σχολείο, τη βία, το ρατσισμό ,τον πόλεμο:

"Σήμερα, στο ξεκίνημα μίας νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν αριθμό: 258 εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Σχολείο και σε ασφαλείς συνθήκες μάθησης...

Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Η απάντηση δεν είναι απλή. Ωστόσο δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε. Ο καθένας με τον τρόπο του. Ας ξεκινήσουμε από τη δική μας ζωή. Πόσο ανεχόμαστε τη βία; Πόσο αγωνιζόμαστε για την ειρήνη; Πόσο προσπαθούμε να αποδεχθούμε το διαφορετικό; Τα λυπηρά φαινόμενα της ενδο-οικογενειακής και της ενδο-σχολικής βίας ορίζουν την ευθύνη μας και τις προσπάθειές μας για έναν καλύτερο κόσμο, τον δικό μας κόσμο, όπου η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση".

Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί, επίσης, τους μαθητές να αποδέχονται τη διαφορετικότητα: "Το Σχολείο είναι ένας τόπος συνάντησής μας με πολλούς ανθρώπους. Από το πόσο μπορούμε να ανεχθούμε και να αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα του συμμαθητή και του καθηγητή μας, από το πόσο μπορούμε να τους καταλάβουμε, ξεκινά η ειρήνη ή ο πόλεμος στη ζωή μας, η αγάπη και όχι η βία. Θα έλεγε κανείς ότι το Σχολείο είναι ένα μικρό εργαστήρι ειρήνης για όλους μας".

Στο μηνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς ο κ.Ιερώνυμος τους καλεί

"με βαθιά ενσυναίσθηση θα αφουγκράζεστε τις ανησυχίες τους και με αστείρευτη ανθρωπιά θα τους ελαφρύνετε το ψυχικό φορτίο, μεταδίδοντας ελπίδα και καλλιεργώντας αρετές".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ