Μητσοτάκης και Ιερώνυμος παρουσιάζουν το "νέο Ελληνικό" στο Σχιστό

 
Μητσοτάκης και Ιερώνυμος παρουσιάζουν το "νέο Ελληνικό" στο Σχιστό

Ενημερώθηκε: 12/09/22 - 14:27

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο Σχιστό (Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόκειται για ένα έργο που γίνεται σε έκταση της Εκκλησίας και ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησιας (ΕΚΥΟ) κ.Νικόδημο Φαρμάκη πρόκειται για "εμβληματική επένδυση που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Θα προσελκύσει κεφάλαια του εξωτερικού και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας που από την πρώτη ημέρα θα υπερβαίνει τις 3.500. Στη δε πλήρη ανάπτυξή του θα αυξήσει σημαντικά το εθνικό προϊόν. Η επένδυση αυτή, βέβαια, προαπαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Μετά από την επιτυχία στο Σχιστό, όλα δείχνουν ότι και σε αυτή την επένδυση θα έχουμε σύμμαχο και αρωγό μας την Πολιτεία για το καλό της εθνικής οικονομίας".

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Εκκλησία σχεδιάζει ενα μικρό "Ελληνικό" σχεδιάζει στο Σχιστό. Η εταιρεία "ΣΧΙΣΤΟΣ ΑΕ" η όποια θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 3000 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη θα είναι μια επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, τον περιβάλλον και σε πλήρη ανάπτυξη θα προσφέρει 10.000 θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού ο οποίος θα διενεργηθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο τον Νοέμβριο και ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον οικονομικοί κολοσσοί όπως για παράδειγμα η "AMAZON".

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην περιοχή προβλέπονται σταθμοί διακίνησης εμπορευμάτων (logistics) σε σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά , γραφεία, ξενοδοχεία , ενώ προβλέπεται και η δημιουργία αισθητικού δάσους 750 στρεμμάτων.Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις στη λεωφόρο Σχιστού που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.

Το σημαντικότερο όλων, για την Εκκλησία είναι ότι θα προσελκύσει κεφάλαια από το εξωτερικό και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας που από την πρώτη ημέρα οι οποίες θα υπερβαίνουν τις 3.500. Στην πλήρη δε ανάπτυξη της επένδυσης θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία.

Η κυβέρνηση είναι θετική στο σχέδιο το οποίο έχει την πλήρη στήριξη του Αρχιεπισκόπου ,ο οποίος πάντα ήταν υπέρ της δραστηριοποίησης της Εκκλησίας σε επενδύσεις οι οποίες θα έφερναν έσοδα για το κοινωνικό της έργο και την στήριξη των δομών της.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ.Φαρμάκης προχώρησε τον σχεδιασμό βάσει των αρχών και των κανόνων που επιβάλλει το ειδικό καθεστώς της Εκκλησίας σε ο,τι αφορά τα οικονομικά και ήδη έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το επόμενο βήμα.

Με την ολοκλήρωση των έργων και την εγκατάσταση του συνόλου των επιχειρήσεων θα απασχοληθούν συνολικά περίπου 10.000 άτομα όλων των ειδικοτήτων με άμεσες επιπτώσεις και στην μείωση της ανεργίας της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ