Συναγερμός για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου “Belgorod” – Διαθέτει το πυρηνικό υπερόπλο “Poseidon”

 
Belgorod

Ενημερώθηκε: 04/10/22 - 09:50

Με φόντο τις καθημερινές αναφορές ή και απειλές από την πλευρά της Ρωσίας γα χρήση πυρηνικών όπλων, συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο “Belgorod”, που πλέει στην Αρκτική και εκφράζονται υποψίες ότι βρίσκεται σε αποστολή για να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. 

Θρίλερ, μυστήριο και ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου “Belgorod” καθώς σύμφωνα με την Repubblica έχει χαθεί από τα ραντάρ. Το λεγόμενο υπερόπλο της αποκάλυψης, το «καμάρι του Πούτιν» μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον έξι τορπίλες με πυρηνική κεφαλή… ικανές να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα και κατά την ενεργοποίησή τους να προκαλέσουν ραδιενεργό τσουνάμι εξαλείφοντας ολόκληρες πόλεις… Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως πλέει προς τη βόρεια Σιβηρία για δοκιμές στην τορπίλη, που φέρει την ονομασία Ποσειδώνας, σύμφωνα με μια προειδοποιητική σημείωση του ΝΑΤΟ που διέρρευσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Υπενθυμίζεται ότι η υπερτορπίλη Poseidon «Ποσειδών» χαρακτηρίζεται ως μίνι ρομποτικό υποβρύχιο, με εμβέλεια πάνω από 6.200 μίλια και δυνατότητα να επιχειρεί σε βάθος 1.000 μέτρων. Στην ουσία πρόκειται για υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα (ένα υποβρύχιο drone), που αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 70 κόμβων, μπορεί να εξοπλιστεί με θερμοπυρηνική κεφαλή για την καταστροφή παράκτιων υποδομών, όπως λιμάνια, πόλεις και άλλα σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος. Προορίζεται, ακόμη, για να εξοπλίσει τα νέα, πυρηνοκίνητα ρωσικά υποβρύχια, από όπου και θα εκτοξεύεται. Η ισχύς της μάλιστα είναι τέτοια που μπορεί να προκαλέσει «πυρηνικό τσουνάμι», ισοπεδώνοντας τις παράκτιες περιοχές.

Στην πραγματικότητα, το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod διαθέτει μίνι-υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές. Ανασταλτικός παράγοντας, ωστόσο, σε τυχόν ενεργοποίησή του αποτελεί το μήκος του, καθώς όντας 180 μέτρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει απαρατήρητο κατά την είσοδό του στη Βαλτική. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο εάν το υποβρύχιο Belgorod θα είχε χρόνο να φτάσει από τη βάση του στη Λευκή Θάλασσα της Βαλτικής, διανύοντας δηλαδή μια απόσταση περίπου 3.000 μιλίων- χωρίς ποτέ να εντοπιστεί. Η κινητικότητα του πυρηνικού υποβρυχίου θορύβησε, σε κάθε περίπτωση, τους ηγέτες της Δύσης και το ΝΑΤΟ, καθώς πιστεύεται ότι έλειπε μεν από τη βάση του, αλλά εξακολουθεί να επιχειρεί στην Αρκτική.

Η συγκυρία έχει θέσει όλους σε επιφυλακή, καθώς παράλληλα πληθαίνουν οι απειλές συνεργατών του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών. Η κλιμάκωση θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο αναφέρει ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους: «μιλώντας υποθετικά, η απάντηση θα ήταν να ηγηθούμε του ΝΑΤΟ σε συντονισμένη προσπάθεια που θα εξολόθρευε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη που θα εντοπίζαμε στην Ουκρανία, την Κριμαία και σε κάθε πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ