Εκκλησία :Φαραωνικά σχέδια στο Σχιστό

 
ΣΧΙΣΤΟΣ

Ενημερώθηκε: 20/10/22 - 22:01

Υπόγειος χώρος 11ορόφων   για κοντέινερ , ξενοδοχεία ,γραφεία , περιβαλλοντικό πάρκο αλλά και κατασκευή μουσουλμανικού και εβραϊκού νεκροταφείου προβλέπονται στην έκταση της Εκκλησίας στο Σχιστό.

Το όλο σχέδιο το έχει τεθεί υπόψη των όμορων δήμων και αναμένεται άμεσα να υπάρχει συμφωνία των ΟΤΑ με την Εκκλησία. Πρόκειται για ένα έργο στο μέτωπο  Σχιστού – Σκαραμαγκά που έχει πλέον ωριμάσει.  

Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση του έργου στους δημάρχους της περιοχής  έχουν σχεδιαστεί ξενοδοχείο, κτίριο γραφείων, κατοικίες, ιατρικό κέντρο, ένας 11οροφος  υπόγειος χώρος για κοντέινερ, περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής, εβραϊκό και μουσουλμανικό κοιμητήριο αλλά και φωτοβολταϊκό πάρκο. Στα υπέρ του έργου είναι οτι το 85% από τις 3.000 στρέμματα θα είναι πράσινο.

 Στο σχέδιο περιλαμβάνονται δάσωση γυμνών τμημάτων του κτήματος, πύκνωση και ενίσχυση του πρασίνου «όπου υπάρχει σήμερα σε κατάσταση μαρασμού» και προσφορά στο λαό ενός τεράστιου περιβαλλοντικού πάρκου 700.000 τ.μ. στο οποίο θα έχει πρόσβαση το κοινό, χωρίς κόστος για τους Ο.Τ.Α. αλλά με δαπάνες συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης του επενδυτή».

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία κέντρου logistics υπογείως του κτήματος, ώστε υπέργεια να καλύπτεται από πράσινο. Η κτιριακή ανάπτυξη καθ’ ύψος αποτελεί μια πρόταση που στοχεύει στη διατήρηση του πρασίνου στη μεγαλύτερη έκταση του κτήματος.

Η Εκκλησία σχεδιάζει τη δημιουργία υπόγειας κατασκευής ενός 11όροφου κτιρίου κοντέινερ το οποίο θα λειτουργεί με ρομποτικό τρόπο, δηλαδή δεν θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη επίσκεψη σε φορτηγά, σε τρένα και διαχείριση μεγάλου όγκου οχημάτων.

Το Κέντρο  ενεργειακά  είναι αυτόνομο, στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν ηλεκτρικά πάνελ και συλλέκτες ενώ θα εκτελεστούν έργα οδοποιίας που θα ξεπερνούν τα 35 με 40 χλμ δρόμου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ