Πρώτη στον κόσμο η Τουρκία σε εξαγωγές στη Ρωσία

 
ΠΟΥΤΙΝ

Ενημερώθηκε: 01/11/22 - 17:41

Η Τουρκία έχει καταγράψει αύξηση 198% στον όγκο εμπορίου με τη Ρωσία από την εισβολή της στην Ουκρανία και είναι δεύτερη μετά την Ινδία, παγκοσμίως,  ανέφεραν την Κυριακή οι NY Times

Η Τουρκία, μαζί με την Κίνα, είναι από τις λίγες χώρες που έχουν εμβαθύνει τις σχέσεις τους με τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ανέφεραν  οι NY Times σε άρθρο που αναλύει εμπορικά δεδομένα  που συγκεντρώθηκαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δεδομένων Observatory of Economic

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μια σειρά κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων, οι οποίες περιλαμβάνουν περιορισμούς στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ρωσίας, την κεντρική τράπεζα και τους εξαγωγείς άνθρακα και πετρελαίου της, εκτός από τους γενικούς ελέγχους εξαγωγών. Ο όγκος των εισαγωγών της Ρωσίας βυθίζεται εν μέσω κυρώσεων και εμπορικών περιορισμών.

Ωστόσο, οι εισαγωγές της Τουρκίας από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατά 213% από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τους NYT, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά την Ινδία, με 430%.

Ο τρέχων συνολικός όγκος εμπορίου της χώρας με τη Ρωσία ανέρχεται συνολικά στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εντατικοποίηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, προκαλεί φόβο στα δυτικά κράτη, τα οποία προειδοποιούν ότι αυξάνονται οι προοπτικές να αντιμετωπίσει η Άγκυρα πιθανά τιμωρητικά αντίποινα.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου αυξήθηκαν επίσης κατά 113%, με την Τουρκία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που καταγράφουν ανοδική πορεία στις εξαγωγές. Η Κίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 24%, σύμφωνα με τους NY Times.

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, οι μακροχρόνιοι οικονομικοί δεσμοί της Ρωσίας με την Ευρώπη καταργούνται σιγά σιγά, δίνοντας τη θέση τους σε νέες συμμαχίες καθώς τα εμπορεύματα μεταφέρονται σε άλλες χώρες, αναφέρουν τα στοιχεία των NY Times.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ