Daily Mail: Έργο ανακαίνισης 12,3 εκ. λιρών στο Τατόι συζήτησαν Βασιλιάς Κάρολος και Μητσοτάκης

 
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ενημερώθηκε: 29/11/22 - 18:55

Για την ανακαίνιση του σπιτιού της οικογένειας του Πρίγκιπα Φιλίππου στην Ελλάδα, αξίας 12,3 εκατομμυρίων λιρών συνομίλησαν χθες ο Βασιλιάς Κάρολος με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, οι οποίοι έγιναν δεκτοί για τσάι στο Κάστρο του Ουίνδσορ, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail.

“Το Ανάκτορο Τατόι, 17 μίλια βόρεια της Αθήνας ήταν κάποτε το σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα [σ.σ. του Ιωαννίδη] το 1973 και τώρα βρίσκεται σε ερείπια, αλλά τώρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσείο σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας”, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο βασιλιάς επισκέφτηκε το παλάτι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το  Ίδρυμα του Καρόλου παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται παράλληλα δήλωση εκπροσώπου του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου, σύμφωνα με την οποία “τα σχέδια θα βασιστούν στην ανακαίνιση του οίκου Dumfries στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, υπό την εποπτεία του βασιλιά Κάρολου”.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Daily Mail επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει πως ο Βασιλιάς Κάρολος θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ο Βρετανός μονάρχης για πρώτη φορά είπε πως «νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο», για το θέμα. «Έχουμε μια καλή προσωπική σχέση», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως ελπίζει στη βοήθεια του βασιλιά Κάρολου για την επιστροφή των Γλυπτών στον Παρθενώνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ