Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: σοβαρό εθνικό θέμα το δημογραφικό

 
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: σοβαρό εθνικό θέμα το δημογραφικό

Ενημερώθηκε: 18/01/23 - 12:38

Σοβαρότατο εθνικό θέμα χαρακτήρισε  το δημογραφικό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του σε ειδική εκδήλωση της Eurobank, η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Αλεξανδρούπολη.

Η τράπεζα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Εβρο αλλά και στην αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος στην περιοχή. 

Στην εκδήλωση με θέμα “Η Eurobank στην ΠΕ Έβρου – Δημογραφικό, Επενδύσεις και Τοπική Ανάπτυξη”, ο κ.Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας με την Eurobank που, όπως ανέφερε, στόχο έχει τη στήριξη νέων οικογενειών σε ακριτικές περιοχές της χώρας και εξήρε την πρωτοβουλία της τράπεζας να δημιουργεί θέσεις εργασίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παραμένουν στον τόπο τους.

Όπως είπε τι «η Εκκλησία μπορεί να επιτελεί το έργο της χάρη στη στήριξη των πιστών στις πρωτοβουλίες της, αλλά πέρα από τα άτομα, οργανισμοί, και μάλιστα εκείνοι που από τη φύση τους έχουν ευρεία κοινωνική λειτουργία, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών. Η περίπτωση της χορηγίας της Eurobank στην ‘Αποστολή’ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1999 με απόφαση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου η Εκκλησία στηρίζει οικονομικά τις τρίτεκνες οικογένειες, διαθέτοντας περίπου 23 εκ.ευρώ σε περίπου 4.500 οικογένειες τις Θράκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ