Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Ήθελαν λουτρό αίματος σε Αθήνα ή Ζάκυνθο τα περασμένα Χριστούγεννα

 
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Πηγή Φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 01/04/23 - 20:46

Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για τις ενέργειες που σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, για την υπόθεση τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι τους δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Ζάκυνθο, όπου διέμενε ο 27χρονος Χαιντέρ.

Όσον αφορά στην έκρηξη στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, χώρο στον οποίο λειτουργεί και εστιατόριο, αυτό θα γινόταν με τη χρήση εκρηκτικών ή μέσω ανάφλεξης φιάλης υγραερίου, καθώς και με ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, προκύπτει ότι οι αρχές τους αποδίδουν πως οι Αρχές σχεδίαζαν την τοποθέτηση σακιδίου με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, τα περασμένα Χριστούγεννα, με πρόθεση να προκαλέσουν λουτρό αίματος. Συγκεκριμένα, πρόθεση ήταν πρόκληση του μέγιστου αριθμού θυμάτων, έναντι 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΥΠ και τις αντιτρομοκρατικής. Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο Πακιστανοί και ο «εγκέφαλος» στο Ιράν φέρονται να είχαν στόχο και επιχειρηματιες της Ζακύνθου, επιδιώκοντας είτε να επιτεθούν στους ίδιους είτε στις ιδιοκτησίες τους. Μάλιστα, στις συνομιλίες αναφέρεται ένα συγκεκριμένο όνομα. Παράλληλα, φέρεται να σχεδίαζαν και την δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως έχει γράψει πρώτο enikos.gr, πιθανότατα τα πρόσωπα αυτά θα ήταν «ισραηλινοί στόχοι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ