Λιτανεία για να σταματήσουν οι βροχές από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικο

 
Λιτανεία για να σταματήσουν οι βροχές από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικο

Ενημερώθηκε: 07/06/23 - 00:24

Το είδαμε και αυτό! Μέχρι τώρα η Εκκλησία  έκανε λιτανείες για να βρέξει. Στην Καστοριά ο μητροπολίτης κ.Καλλίνικος έκανε λιτανεία για να σταματήσουν οι βρωχοπτώσεις.

«Ο άνθρωπος έχει χαλάσει το “κλιματιστικό” της φύσης και η λιτανεία είναι ουσιαστικά παράκληση προς το Θεό να παρέμβει και να διορθώσει τη βλάβη που έχει προξενήσει ο άνθρωπος»,τόνισε ο κ. Καλλίνικος ο οποίος τέλεσε τη λιτανεία, που ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς ο  μητροπολίτης μίλησε για την κλιματική αλλαγή, και αναφέρθηκε και σε ζητήματα πολιτικής, λέγοντας πως η Εκκλησία αγκαλιάζει όλα τα κόμματα. 

Αποκάλυψε δε, πως δεν ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές και πως δεν θα μεταφέρει τα δικαιώματά του στην Καστοριά.

Η Ακολουθία επί δυσκρασίας αέρων, για την παύση των συνεχομένων βροχοπτώσεων που προκαλούν πλέον ζημιές στις καλλιέργειες και τις υποδομές τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κότορι, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα. Μετά την Θεία Λειτουργία σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή στην ύπαιθρο γύρω από την Ιερά Μονή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως “ο άνθρωπος προκάλεσε ζημιές στο κλίμα και οι παρακλήσεις είναι ο τρόπος μας να ζητήσουμε από το Θεό να μας δώσει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα έντονα και πολλές φορές ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη“.

Η Λιτανεία και η Ακολουθία επί δυσκρασίας αέρων τελέστηκε μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και με αφορμή τα μηνύματα που λαμβάνει από τους αγρότες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, όπως είπε σε συνέντευξη του, απηύθυνε έκκληση στον Μητροπολίτη Καστορίας να κάνει κάποια σχετική Δέηση.

Μάλιστα ανέφερε πως οι πιστοί που συμμετείχαν στην Λιτανεία και την Ακολουθία, συμμετείχαν με την καρδιά τους.

Για το θέμα της εμπλοκής της Εκκλησίας για την εμπλοκή της στις εκλογές ανέφερε: 

“Η στάση της Εκκλησίας είναι δεδομένη. Δεν αναμειγνύεται με κάθε άλλη πολιτική εξουσία. Η εκκλησία δεν κομματίζεται.. Ο κάθε ιερέας έχει δικαίωμα να ψηφίσει ότί θελει αλλα όχι να δώσει οδηγίες. Η εκκλησία είναι μια αγκαλιά που αγκαλιάζει όλα τα κόμματα..”.

Μάλιστα ανέφερε πως τα κόμματα στο κυνήγι της ψήφου θα μιλήσουν υπέρ ή κατά, όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά και άλλων χώρων όπως πχ το ποδόσφαιρο λέγοντας πως “Όπως υπάρχουν κόμματα που “επιτίθενται” στην Εκκλησία για να πάρουν ψήφους από όσους είναι αντίθετοι με την Εκκλησία, υπάρχουν και κόμματα που τάσσονται υπέρ της ΕΚκλησίας για να πάρουν ψήφους από τους πιστούς. Την ίδια τακτική εφαρμόζουν τα κόμματα και σε άλλους χώρους, όπως το ποδόσφαιρο κλπ. Για παράδειγμα θα μιλήσουν υπέρ του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού κλπ  για να επηρεάσουν τους υποστηρικτές της… “

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ