Σύμβουλος του Ερντογάν κατηγορεί Ευρωπαίους Σεφ ως κατασκόπους-Πογκρόμ συλλήψεων φοιτητών

 
Σύμβουλος του Ερντογάν κατηγορεί Ευρωπαίους Σεφ ως κατασκόπους-Πογκρόμ συλλήψεων φοιτητών

Ενημερώθηκε: 08/12/16 - 16:55

Εάν στην Ελλάδα γινόταν κάποτε έντονα λόγος για "ψεκασμούς", τότε στην Τουρκία όχι έχουν απλά "ψεκαστεί" ο Ερντογάν και... "οι ανθρωποί του Προέδρου", αλλά έχουν πάρει και υπερβολική δόση και έχουν εξαντλήσει και τα αποθέματα...

Αν το καθεστώς Ερντογάν δεν ήταν επικίνδυνο όχι μόνο για όλες τις γειτονικές χώρες με την Τουρκία, αλλά και για τους ίδιους τους Τούρκους, τότε σίγουρα θα αποτελούσαν ή περιπλανόμενο θίασο θεάτρου σκιών, ή τους απόλυτους υποψηφίους για ομαδικό εγκλεισμό σε ψυχιατρείο...

Δυστυχώς όμως κυβερνούν αυτή την αχανή χώρα με το τεράστιο πληθυσμό, βασανίζουν και συλλαμβάνουν όποιον περπατάει και μιλάει και απειλούν με πολέμους όλες τις γειτονικές τους χώρες και με νέες Οθωμανικές Αυτοκρατορίες... Με αυτά τα άτομα καλείται να συνομιλήσει η Ελλάδα, η Κύπρος, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι υπερδυνάμεις του πλανήτη...

"Τι κάνουν στην πραγματικότητα αυτοί οι ευρωπαίοι μάγειροι που διατρέχουν την Τουρκία για την τηλεόραση σε αναζήτηση τοπικών σπεσιαλιτέ; Κατασκοπεία", διαβεβαιώνει ένας στενός σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος γίνεται τακτικά θέμα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Τις προάλλες έβλεπα μια εκπομπή σ' ένα τηλεοπτικό κανάλι. Ένας Άγγλος και ένας Ιταλός κάνουν βόλτες από χωριό σε χωριό, μαγειρεύουν φαγητά και ανακαλύπτουν τις απολαύσεις της Ανατολίας», αφηγήθηκε χθες το βάρδυ ο Γιγκίτ Μπουλούτ στο κανάλι A Haber.

«Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά όλες αυτές οι εκπομπές γαστρονομίας γίνονται από ξένους. Γιατί άραγε Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί ή Γάλλοι κάνουν βόλτες στα χωριά της Ανατολίας ή της Θράκης; Συγκεντρώνουν πληροφορίες», υποστήριξε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή, ο οποίος παρέμεινε απαθής.

Ο Μπουλούτ φαίνεται πως μιλουσε για τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Από την Ευρώπη στην Ανατολία», η οποία φέρνει επί σκηνής δύο σεφ, έναν Ολλανδό κι έναν Ιταλό, που διατρέχουν την Τουρκία αναζητώντας γαστρονομικούς θησαυρούς.

Οι δηλώσεις αυτές του Μπουλούτ, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους οικονομικούς συμβούλους του Ερντογάν, γίνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ είναι τεταμένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, οι «κατάσκοποι» αυτοί επωφελούνται από τα αισθήματα φιλοξενίας των τοπικών πληθυσμών για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

«Οι συμπατριώτες μας είναι ευκολόπιστοι», είπε ο Μπουλούτ εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό, «τους ανοίγουν την πόρτα τους, τους αφηγούνται τα μυστικά τους, τους λένε πού βρίσκεται η τοπική στρατιωτική βάση, οι αποθήκες πυρομαχικών».

Αφού κάλεσε τους συμπολίτες του να μην «κοιμούνται», ο Μπουλούτ δήλωσε: «Να είτε προσεκτικοί. Κι ας μην μου απαντήσει κανείς πως πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας ή πως υπερβάλλω!».

Ένθερμος υποστηρικτής του αρχηγού του τουρκικού κράτους, ο Μπουλούτ προειδοποίησε πέρυσι ότι θα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα του όποιος επιχειρήσει απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου, προσθέτοντας πως έχει στην κατοχή του «δύο περίστροφα και εκατοντάδες σφαίρες» έτοιμα προς χρήση.

Και για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της εγκεφαλικής βλάβης των "ανθρώπων του Προέδρου" και του ίδιου βεβαίως, ο Μπουλούτ είχε υποστηρίξει το 2013 ότι ο Ερντογάν είναι συχνά στόχος αποπειρών επίθεσης, μερικές από τις οποίες μέσω... «τηλεκίνησης»!

Το "κυνήγι μαγισσών" συνεχίζεται με δεκάδες συλλήψεις και σε φοιτητικές εστίες

Γκιουλέν

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους σε φοιτητικές εστίες σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενους δεσμούς με το δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ , τον οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι Αρχές στην Τουρκία έχουν συλλάβει περίπου 36.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 δημόσιους υπαλλήλους που κατηγορούνται ότι έχουν σχέση με τον Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εναντίον 136 ανθρώπων σε φοιτητικές εστίες σε 20 επαρχίες, σύμφωνα με το Ανατολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 35 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί και 70 ύποπτοι έχουν βρεθεί να χρησιμοποιούν το Bylock, μια υπηρεσία μηνυμάτων την οποία, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι οπαδοί του Γκιουλέν για να επικοινωνούν.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε 29 φοιτητικές εστίες, οι οποίες έκλεισαν έπειτα από διάταγμα των Αρχών. Σε μια ξεχωριστή έρευνα, το πρακτορείο Ανατολή, ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε 16 διαφορετικές επαρχίες για 58 ανθρώπους που φέρονται να ήταν ανώτερα στελέχη στο δίκτυο του Γκιουλέν.

Σχετικά Θέματα:

Ο Ερντογάν θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στην πολυμερή συνάντηση για το Κυπριακό

Τούρκος βουλευτής μας απειλεί πως θα έρθει στα νησιά μας να υψώσει την τουρκική σημαία

«Στυγνό δικτάτορα» αποκάλεσε τον Ερντογάν ο Π. Καμμένος

Φωτιά και ατσάλι – Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στον Ερντογάν!

Μάζης: Είναι εξαιρετικά πιθανό σύντομα, ένα παρατεταμένο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους! (Audio)

Μήνυμα Βίτσα προς Αλβανία και Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε προς Ανατολάς, είτε προς Δυσμάς!