Στρατιωτικά Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν στον Έβρο, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στο πλαίσιο των γενικότερων ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο να προκαλούν κανένα θετικό πρόσημο, καθώς η αυξομείωση της εντάσεως στα ελληνοτουρκικά εξαρτάται αποκλειστικώς από τις όποιες επιθυμίες της Άγκυρας, που έχει και το πάνω χέρι (και τη σχετική «πρωτοβουλία») στις προκλήσεις αυτές.
Πιο συγκεκριμένα.

Το διάστημα από 18 ως 19 Ιουνίου 2025, στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών ΜΟΕ, o Διοικητής της 31ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ) Ταξίαρχος Στέφανος Τσοτάκος, επισκέφθηκε τον Διοικητή της τουρκικής 4ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας (Keşan-Edirne) Ταξίαρχο Gürcan Sezengöz.

Η προαναφερθείσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του τουρκικού Σχηματισμού στην Κεσσάνη της Ανατολικής Θράκης, σε ανταπόδοση της αντίστοιχης επισκέψεως που πραγματοποιήθηκε από την τουρκική αντιπροσωπεία στην έδρα της 31ης Μ/Κ ΤΑΞ το διάστημα από 18 ως 19 Απριλίου 2024.

Μην περιμένουμε βεβαίως και τίποτα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τυπική ενημέρωση για τον Σχηματισμό, προσφορά καφέ και λουκουμιού, ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών με λήψη των σχετικών φωτογραφιών για τους σχετικούς φακέλλους των ΜΟΕ που τηρούνται στις έδρες και των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και … «πάμε γι’ άλλα»!