Στη Γάζα ο Στιβ Γουίτκοφ – Επιθεώρησε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ράφα

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 01/08/25 - 13:10

Στη Γάζα βρίσκεται ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ για να επιθεωρήσει κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ράφα.

Σύμφωνα με ότι γίνεται γνωστό από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Στιβ Γουίκοφ, συνοδευόμενος από τον Μάικ Χάκαμπι, τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισραήλ, βρέθηκε στη Ράφα. Ο λόγος της παρουσίας του είναι για να δει και να επιθεωρήσει τον μηχανικό που δίνει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας.

Σύμφωνα με ότι έχει γίνει γνωστό θα μιλήσει και με κάποιους κατοίκους της Γάζας προκειμένου να δει και να ακούσει πώς είναι η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο Στ. Γουίτκοφ και ο Μ. Χάκαμπια θα ενημερώσουν απευθείας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χθες είχε πει ότι είναι τρομερό αυτό το οποίο συμβαίνει στη Γάζα και είχε πει επίσης με ανάρτησή του ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση είναι να παραδοθεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι όμηροι που εξακολουθεί και κρατά.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς και άλλες οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της έχουν στα χέρια τους 50 Ισραηλινούς ομήρους. Εκτιμάται ότι από τους 50 μόνο οι 20 αυτή τη στιγμή είναι εν ζωή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ