Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εχθές το εργοστάσιο της τουρκικής εταιρείας Baykar στο Κίεβο, όπου επρόκειτο να αρχίσει η παραγωγή των τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών “Bayraktar TB2” και “Akinci”.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Turkiye, το εργοστάσιο επλήγη από δύο ρωσικούς πυραύλους που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.
Η κατασκευή του εργοστασίου είχε σχεδόν αποπερατωθεί και δεν είχε αρχίσει ακόμη η παραγωγή αεροσκαφών, ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του βασικού πυρήνα του προσωπικού.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Baykar, Ιλκέρ Ακγκιουνγκιόρ, δήλωσε στην Turkiye: «Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στην Ουκρανία, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενημερώσεις την κατάλληλη στιγμή».
Πηγή: ΕΡΤ