Αλβανία: Ένταση στο Κοινοβούλιο - Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν στον Ράμα το βιβλίο του Συντάγματος

 
Αλβανία: Ένταση στο Κοινοβούλιο - Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν στον Ράμα το βιβλίο του Συντάγματος

Πηγή Φωτογραφίας: himara.gr

Ενημερώθηκε: 18/09/25 - 18:34

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να πετούν το βιβλίο του Συντάγματος στο πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το himara.gr, η σημερινή συνεδρίαση του αλβανικού κοινοβουλίου είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο ημέρες αλλά ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 25 λεπτά. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις και προχώρησε απευθείας στην ψηφοφορία για το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, το οποίο εγκρίθηκε με 82 ψήφους υπέρ.

Στην επίσημη αίτηση που κατατέθηκε, τονίζεται ότι η ολομέλεια της 18ης Σεπτεμβρίου 2025, με θέμα την έγκριση του πολιτικού προγράμματος και της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της νομοθετικής περιόδου. Η συνεδρίαση αυτή θεωρείται ο πρώτος θεσμικός σταθμός που καθορίζει την πολιτική κατεύθυνση και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, απαιτώντας πλήρη σεβασμό των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων και συμπεριφορά αντάξια του κύρους του θεσμού.

Κατά τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έλαβε τον λόγο για να παρουσιάσει το πρόγραμμα. Ωστόσο, βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπούν τα έδρανα και να σηκώνονται όρθιοι, εμποδίζοντας την ομιλία του.

Έπειτα από πεντάλεπτη διακοπή, την οποία ζήτησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Όμως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης Gazmend Bardhi και Klevis Balliu στάθηκαν μπροστά στο βήμα, εμποδίζοντας τον πρωθυπουργό να συνεχίσει. Στο πλευρό τους προστέθηκαν οι Luciano Boçi, Fidel Kreka, Oerd Bylykbashi, Ina Zhupa, Albana Vokshi, Saimir Korreshi, Gent Strazimiri, Elda Hoti, Xhelal Mziu και Ledina Alolli.

Ο Gazmend Bardhi, όπως φαίνεται σε βίντεο, πέταξε δύο βιβλία του αλβανικού Συντάγματος προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον Έντι Ράμα και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ παρόμοια ενέργεια αποδίδεται και στον Fidel Kreka.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε κατευθείαν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Βάσει διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών, κατατέθηκε επίσημο αίτημα για την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους Gazmend Bardhi και Fidel Kreka και για τη σύγκληση του αρμόδιου οργάνου που θα εξετάσει τις κυρώσεις.

Mε πληροφορίες από enikos.gr, himara.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ