Επικίνδυνη κλιμάκωση: Σύντομα θα ξεκινήσουν επιθέσεις και εντός της Βενεζουέλας, λέει ο Τραμπ

 
τραμπ και μαδουρο

Ενημερώθηκε: 02/12/25 - 21:46

Σε μια από τις πιο επικίνδυνες κλιμακώσεις μέχρι σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν στόχους μέσα στη Βενεζουέλα «πολύ σύντομα», μεταφέροντας τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών από τη θάλασσα στη στεριά και φέρνοντας την περιοχή ένα βήμα πιο κοντά σε ανοιχτή σύγκρουση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη ότι σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν πλήγματα εντός της Βενεζουέλας, κλιμακώνοντας την εκστρατεία της κυβέρνησής του κατά των φερόμενων διακινητών ναρκωτικών.

«Θα ξεκινήσουμε αυτές τις επιθέσεις και στην ξηρά», είπε στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Ξέρουμε πού ζουν. Ξέρουμε πού ζουν οι κακοί, και θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα.»

Ο Τραμπ εξετάζει εδώ και εβδομάδες το ενδεχόμενο να στοχοποιήσει πρόσωπα στη Βενεζουέλα, κάτι που θα συνιστούσε σημαντική κλιμάκωση σε σχέση με την έως τώρα εκστρατεία, η οποία επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην επίθεση σε σκάφη που, σύμφωνα με αξιωματούχους, μεταφέρουν ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ