Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες τρακτέρ να παραμένουν συγκεντρωμένα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου. Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους για όσο χρειαστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αποκλεισμοί και συμβολικές παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές.
Στη Θεσσαλία, το μεγαλύτερο μπλόκο έχει στηθεί στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στο ύψος της Καρδίτσας, όπου βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Συγκεντρώσεις υπάρχουν επίσης στα διόδια Λόγγου και σε άλλα σημεία του θεσσαλικού κάμπου. Στην Κεντρική Ελλάδα προετοιμάζονται νέες καθόδοι αγροτών προς την ΠΑΘΕ, ενώ μπλόκο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις Μικροθήβες, με αυξημένη συμμετοχή τις τελευταίες ώρες.
Στη Δυτική Ελλάδα καταγράφονται αποκλεισμοί στη νέα εθνική οδό Πατρών–Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές. Στη Βόρεια Ελλάδα, σε εξέλιξη είναι κινητοποιήσεις σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, στη Ροδόπη, καθώς και σε σημεία του οδικού άξονα προς τη Θεσσαλονίκη. Το τελωνείο του Προμαχώνα παραμένει κατά διαστήματα κλειστό, με ουρές φορτηγών να σχηματίζονται στη συνοριακή διάβαση.
Παράλληλα, αγροτικά οχήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ημαθίας και της Πιερίας, όπου οι συγκεντρώσεις ενισχύονται σταδιακά. Στη Μαγνησία, ομάδες αγροτών προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την παρουσία σε περισσότερα σημεία της εθνικής οδού Αθηνών–Θεσσαλονίκης.
Τα αιτήματα των αγροτών επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και στην ταχύτερη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Παράλληλα, κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ οι μετακινήσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας επηρεάζονται από τους αποκλεισμούς.
Η κατάσταση παραμένει ρευστή και αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αγρότες προγραμματίζουν περαιτέρω συγκεντρώσεις και ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων.
Που υπάρχουν μπλόκα αυτήν την στιγμή
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Ε65 – Καρδίτσα, μεγάλο μπλόκο με εκατοντάδες τρακτέρ
- Διόδια Λόγγου
- Δομοκός – κόμβος Δαμάστας
- Τρίκαλα – Μεγαλοχώρι
- Λάρισα – Γαλήνη / κόμβος Νίκαιας
- Παραπόταμος – Τύρναβος (τοπικά μπλόκα)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ
- ΠΑΘΕ – Μικροθήβες
- Αλμυρός – κόμβος Αλμυρού
- Ρήγας Φεραίος – Βελεστίνο
- Καρδιά Καστοριάς (τοπικές συγκεντρώσεις σε επαρχιακούς δρόμους)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
- Ημαθία – Κόμβος Κουλούρας (Εγνατία)
- Πέλλα – Σκύδρα / Καλύβια
- Πιερία – Κόμβος Κατερίνης (Α.Ο.)
- Σέρρες – Τελωνείο Προμαχώνα (κατά διαστήματα πλήρης αποκλεισμός)
- Κιλκίς – Εύζωνοι (προς Β. Μακεδονία) – μικρότερη συγκέντρωση αγροτικών οχημάτων
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
- Κομοτηνή – Εγνατία Οδός, κόμβος ΒΙ.ΠΕ.
- Ξάνθη – Περιοχή Τοξωτών
- Δράμα – κόμβος Κοκκινογείων
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
- Κοζάνη – Κόμβος Μικροκάστρου
- Φλώρινα – Περιοχή Αμυνταίου
ΗΠΕΙΡΟΣ
- Άρτα – Κόμβος Κομπότι
- Πρέβεζα – Λούρος (μικρές συγκεντρώσεις)
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
- Νέα Εθνική Πατρών–Πύργου – Κάτω Αχαΐα (διακοπές και εκτροπές)
- Αμαλιάδα – Αγροτική οδός προς Πύργο
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Κόρινθος – Κόμβος Εξαμιλίων
- Λακωνία – Περιοχή Σκάλας
- Μεσσηνία – Καλαμάτα / Μεσσήνη (αγροτικές συγκεντρώσεις χωρίς αποκλεισμό δρόμων)
ΚΡΗΤΗ
(Δεν έχουν στηθεί μεγάλα μπλόκα, αλλά υπάρχουν συγκεντρώσεις και στάθμευση τρακτέρ σε:)
- Ηράκλειο – Παγκρήτιο / Γιόφυρο
- Χανιά – Μετόχι / Βαμβακόπουλο