LIVE η κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Ακινητοποιημένο όχημα παρέλυσε τον Κηφισό

 
kinisi athina

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 15/12/25 - 08:39

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αθήνας, με τον Κηφισό να βρίσκεται στο επίκεντρο των προβλημάτων, καθώς ακινητοποιημένο όχημα έχει προκαλέσει σοβαρή συμφόρηση και σχεδόν πλήρη ακινησία της κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου. Οι οδηγοί κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε ορισμένα σημεία η κίνηση είναι ουσιαστικά στάσιμη, κυρίως στο ρεύμα προς Πειραιά αλλά και κατά τόπους στο ρεύμα προς Λαμία.

Η συμφόρηση στον Κηφισό έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε παρακείμενους δρόμους, με αυξημένη κίνηση να καταγράφεται σε εξόδους και παράπλευρες οδούς που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές διαδρομές. Το πρόβλημα εντείνεται από τον αυξημένο όγκο οχημάτων της ώρας αιχμής, γεγονός που δυσκολεύει την αποσυμφόρηση ακόμη και μετά την επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, εικόνα αυξημένης κίνησης καταγράφεται και σε άλλες βασικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου. Στη λεωφόρο Κηφισίας παρατηρούνται καθυστερήσεις και στα δύο ρεύματα, με πυκνή ροή οχημάτων κυρίως στα τμήματα που διασχίζουν τα βόρεια προάστια. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου η κυκλοφορία εξελίσσεται με χαμηλές ταχύτητες σε επιλεγμένα σημεία.

Στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την εικόνα από εναέρια μέσα, η κίνηση είναι αυξημένη αλλά χωρίς γενικευμένο μπλοκάρισμα, με καθυστερήσεις να εντοπίζονται γύρω από μεγάλες διασταυρώσεις και σημεία αυξημένης ροής. Στους άξονες που οδηγούν προς και από το κέντρο, όπως η Αλεξάνδρας και η Συγγρού, η κυκλοφορία χαρακτηρίζεται βαριά κατά τόπους, με εναλλαγές μεταξύ ροής και στάσης.

Στην Αττική Οδό καταγράφεται επίσης αυξημένος φόρτος, κυρίως κοντά στους κόμβους σύνδεσης με άλλες μεγάλες λεωφόρους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα πλήρους ακινησίας. Οι καθυστερήσεις κινούνται σε μέτρια επίπεδα, αλλά η κατάσταση παραμένει ρευστή και ενδέχεται να επιδεινωθεί αν συνεχιστεί η πίεση στο οδικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ LIVE την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ LIVE την κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ