Τη διεξαγωγή συνάντησης της «Συμμαχίας των Προθύμων» στο Παρίσι ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες, με αντικείμενο την πορεία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Μακρόν ανέφερε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη «Συμμαχία των Προθύμων» θα συναντηθούν στην γαλλική πρωτεύουσα στις αρχές Ιανουαρίου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις συγκεκριμένες συνεισφορές κάθε κράτους στην ειρηνευτική διαδικασία.
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι είχε και ξεχωριστή, διμερή συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με επίκεντρο την πρόοδο στις εγγυήσεις ασφάλειας — στοιχείο που χαρακτήρισε κρίσιμο για την επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.