Μετά τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι, όπου αντάλλαξαν ευχές σε χαλαρό κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η συζήτηση επεκτάθηκε πέρα από τις εθιμοτυπικές ευχές, αγγίζοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ για την πλήρωση των τριών χηρευουσών θέσεων επικεφαλής στις Ανεξάρτητες Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε από τον Νικήτα Κακλαμάνη την επίσπευση των διαδικασιών για άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων.
Τις προηγούμενες ημέρες, κυβερνητικές πηγές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προσκαλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου να αναζητηθεί κοινός βηματισμός και το ελάχιστο επίπεδο συναίνεσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.
Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν σε άτυπη ενημέρωση ότι το κόμμα παραμένει σταθερό στη θέση του για διαφάνεια, λογοδοσία και υπευθυνότητα. Τόνισαν ότι είναι έτοιμο να καταθέσει προτάσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία —όπως σημείωσαν— αποτελεί το μόνο αρμόδιο όργανο για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει στον καθορισμό της συνεδρίασης.