Σέρρες: Ποινή φυλάκισης σε διευθύντρια για τη φίμωση μαθητή – Το χρονικό της υπόθεσης, οι καταγγελίες και η διαθεσιμότητα

 
σερρες διευθυντρια

Ενημερώθηκε: 25/01/26 - 11:05

Σοκ προκαλεί το περιστατικό σε γυμνάσιο των Σερρών, όπου μια 60χρονη διευθύντρια συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφού κατηγορείται ότι φίμωσε 13χρονο μαθητή με μονωτική ταινία κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Η εκπαιδευτικός, που τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα, ισχυρίστηκε στην απολογία της πως η πράξη της ήταν «συμβολική» και έγινε στο πλαίσιο αστεϊσμού με τη συναίνεση των υπολοίπων μαθητών, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το παιδί δεν δυσανασχέτησε.

Ωστόσο, η οικογένεια του μαθητή καταγγέλλει μια εξευτελιστική και βίαιη συμπεριφορά, αναφέροντας πως η καθηγήτρια έδωσε εντολή σε συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια, ενώ την επόμενη ημέρα φέρεται να απείλησε το παιδί πως θα τον δέσει ακόμη πιο σφιχτά.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία της μητέρας του μαθητή, η οποία επεσήμανε ότι το παιδί παρέμεινε τρομοκρατημένο και ακινητοποιημένο για όλη τη διδακτική ώρα. Την ίδια στιγμή, ο σύζυγος της καθηγήτριας προχώρησε σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, αποκαλύπτοντας πως η 60χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή από το 2022. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), καθώς προέκυψε ότι υπήρχαν και στο παρελθόν αναφορές από τον Σύλλογο Γονέων για την προβληματική συμπεριφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ