Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εξόρμησαν από το campus και επιτέθηκαν με πλήθος βομβών μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.
Η σφοδρότητα της επίθεσης είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος διακομίστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών σε τρία οχήματα.
Μετά την καταστολή των ταραχών, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο αποτελούμενο από επτά βόμβες μολότοφ, κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και ναρκωτικές ουσίες. Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια παράνομου πάρτι εντός του Ιδρύματος, για το οποίο οι Πρυτανικές Αρχές ξεκαθάρισαν πως δεν είχε δοθεί καμία άδεια, καταρρίπτοντας σχετικά δημοσιεύματα.
Η αστυνομία προχώρησε στη μαζική προσαγωγή 313 ατόμων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους. Από την πλευρά της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «ξέφραγο αμπέλι», καταγγέλλοντας την αδράνεια των υπευθύνων και της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που επιτρέπουν τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε ορμητήριο επιθέσεων.
Το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας τη βία και θέτοντας προθεσμία 48 ωρών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για να καταθέσει αναλυτική αναφορά. Το Υπουργείο ζητά εξηγήσεις για τον ρόλο της ασφάλειας του Πανεπιστημίου, τη γνώση των αρχών για την εκδήλωση και την έκταση των καταστροφών, προειδοποιώντας ότι ο νόμος 5224/25 θα εφαρμοσθεί πλήρως και οι ευθύνες θα αποδοθούν χωρίς εκπτώσεις.