Κιρ Στάρμερ: «Όχι» στην πολεμική εμπλοκή – Διεθνής συμμαχία 35 κρατών για την ασφάλεια στον Κόλπο

 
κιρ σταρμερ

Ενημερώθηκε: 01/04/26 - 12:55

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, απέναντι στα σενάρια που θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παρασύρεται στη γενικευμένη σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τη βρετανική κοινή γνώμη, ο Στάρμερ ξεκαθάρισε από το Λονδίνο πως η χώρα του δεν πρόκειται να εμπλακεί στρατιωτικά, υποσχόμενος μια «ψύχραιμη ηγεσία» που στοχεύει στη γεωπολιτική σταθερότητα και όχι στην κλιμάκωση.

Η στρατηγική της «ψύχραιμης ηγεσίας»

Αντί της άμεσης πολεμικής δράσης, το Λονδίνο προτάσσει τη διπλωματία και την προστασία του παγκόσμιου εμπορίου:

Συμμαχία 35 Εθνών: Ο Στάρμερ ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ισχυρής πολυεθνικής ομάδας με στόχο τη διαφύλαξη της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο.

Ενεργειακή Ασφάλεια: Η πρωτοβουλία κρίνεται ζωτικής σημασίας για τη διεθνή αγορά, καθώς επικεντρώνεται στην προστασία των δεξαμενόπλοιων και των εμπορικών πλοίων από τους αυξημένους κινδύνους στην περιοχή.

Στόχος η Αποκλιμάκωση: Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ρόλος της χώρας του θα είναι συντονιστικός, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ανοιχτών θαλάσσιων διαδρόμων μέσω της διεθνούς συνεργασίας, μακριά από τα μέτωπα των συγκρούσεων.

«Οι πολίτες ανησυχούν ότι θα παρασυρθούμε σε έναν πόλεμο. Δεν θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στάρμερ, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία των αγορών και της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικά σημεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ