Κακοκαιρία Erminio: Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια και πτήσεις - Δεμένα τα πλοία για Κρήτη

 
ΠΛΟΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 01/04/26 - 20:10

Σημαντικές ανατροπές στις μετακινήσεις προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Ανατολικό Αιγαίο, με τις ριπές να φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ακόμη και τα 10 μποφόρ, επηρεάζοντας τόσο την ακτοπλοΐα όσο και τις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα βραδινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κρήτη, ενώ σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Παράλληλα, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από τον Βόλο προς τις Σποράδες, καθώς και στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, ενώ κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν εγκαίρως με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Την ίδια ώρα, προβλήματα καταγράφονται και στις αεροπορικές μετακινήσεις, κυρίως στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής, επτά πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηράκλειο – από Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Αμβούργο – ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, ενώ δύο πτήσεις από Αθήνα και Ρόδο ακυρώθηκαν.

Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», Ιάκωβος Ουρανός, η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς, καθώς η χαμηλή ορατότητα – που περιορίζεται περίπου στα 200 μέτρα λόγω της αφρικανικής σκόνης – καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις προσεγγίσεις των αεροσκαφών. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, τα αεροσκάφη επέστρεψαν χωρίς να επιχειρήσουν καν προσέγγιση.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυσμενές σκηνικό, με σοβαρές επιπτώσεις στις μετακινήσεις και αυξημένες δυσκολίες για επιβάτες και μεταφορικές υπηρεσίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ