Διάψευση από την οικογένεια Σολεϊμανί: «Καμία σχέση με τις συλληφθείσες στις ΗΠΑ»

 
 σολειμανι

Ενημερώθηκε: 05/04/26 - 00:48

Κατηγορηματική διάψευση εξέδωσαν οι κόρες του δολοφονηθέντος στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί σχετικά με τους ισχυρισμούς του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη συγγενικών τους προσώπων επί αμερικανικού εδάφους.

Η Τεχεράνη, μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι οι δύο γυναίκες που τέθηκαν υπό κράτηση δεν έχουν την παραμικρή συγγενική σύνδεση με την οικογένεια του εμβληματικού στρατιωτικού ηγέτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, η κόρη του Σολεϊμανί χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον ανυπόστατους, τονίζοντας ότι τα άτομα που κρατούνται στις ΗΠΑ είναι ξένα προς την οικογένειά της. Παράλληλα, η Ναρζές Σολεϊμανί, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεχεράνης, διευκρίνισε ότι κανένα μέλος ή στενός συγγενής της οικογένειας δεν έχει διαμείνει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία ανέφερε τη σύλληψη της Χαμιντέ Σολεϊμανί Αφσάρ —φερόμενης ως ανιψιάς του στρατηγού— και της κόρης της. Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, η συλληφθείσα κατηγορείται για ενεργή και ανοιχτή στήριξη προς το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ