Καταγγελίες ότι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολείο στο Πέραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολείο στο Πέραμα

Ενημερώθηκε: 17/01/17 - 20:42

Έντονα φραστικά επεισόδια και αντεγκλήσεις έλαβαν χώρα το πρωί στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, επί της οδού Νίκης 61, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, του υπόδικου βουλευτή της, Γιάννη Λαγού και γονέων που τάσσονταν υπέρ της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Μετά από αρκετή ώρα ο Γιάννης Λαγός αποχώρησε και το μεσημέρι πλέον όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και την στιγμή, που αποχωρούσαν η Δήμαρχος, η Διευθύντρια του Σχολείου και μέλη του Δ.Σ. έπεσαν και εκείνοι θύματα φραστικών αντεγκλήσεων από γονείς πλέον που είχαν συγκεντρωθεί και τάσσονταν εναντίον της φοίτησης στο σχολείο του παιδιών προσφύγων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Καθώς υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για προπυλακισμούς, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής έδωσε εντολή να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο για να διαπιστωθεί εάν έπραξαν όλα όσα όφειλαν ή όχι, ενώ κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Πειραιά, δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για να διαπιστωθεί ή όχι η τέλεση τυχόν ποινικών πράξεων.

Δείτε τη στιγμή της έντασης όπως την κατέγραψε αποκλειστικά ο τ/σ Star:

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση επιβεβαίωσε και καταδίκασε το περιστατικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων.

Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο.

Χρυσή Αυγή: Η παρουσία μας ήταν απολύτως ειρηνική

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή δίνει μια διαφορετική άποψη για το θέμα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική.

Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;


Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή έδωσε στη Δημοσιότητα ένα βίντεο παρουσιάζοντας την δική της άποψη για το συμβάν.