Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.
Η δίωξη αφορά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στις εγκαταστάσεις της οποίας εκδηλώθηκε η φωτιά, καθώς και τον εκμεταλλευτή του βυτιοφόρου.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκρηξης και του εμπρησμού, από τα οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και της μη λήψης και μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ανακριτική έρευνα για τη διακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωσή της θα κριθεί εάν η ποινική δίωξη θα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα, εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία.