Με αιχμηρή τοποθέτηση απάντησε η βρετανική κυβέρνηση στις αναφορές για τα Νησιά Φώκλαντ που ακολούθησαν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε της Αγγλίας με 2-1.
Αφορμή αποτέλεσε το πανό με το σύνθημα «Las Malvinas son Argentinas» («Οι Μαλβίνες είναι Αργεντίνικες»), το οποίο ύψωσαν Αργεντινοί ποδοσφαιριστές μετά την πρόκρισή τους στον τελικό.
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Λονδίνου για το καθεστώς των Νήσων Φώκλαντ παραμένει αμετάβλητη.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην είναι δικό μας, αλλά τα Φώκλαντ σίγουρα είναι. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη και η δέσμευσή μας στα Φώκλαντ είναι ακλόνητη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ζητείται παρέμβαση της FIFA
Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί πως η FIFA θα πρέπει να εξετάσει το περιστατικό με το πανό που εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα.
«Συμφωνούμε ότι η FIFA πρέπει να ερευνήσει το περιστατικό με το πανό και οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια επαφίεται στην ίδια», σημείωσε.
Μήνυμα ενόψει του τελικού
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Με εμφανή διάθεση χιούμορ, πρόσθεσε:
«Ο πρωθυπουργός εύχεται και στις δύο ομάδες τα καλύτερα για τον τελικό – ειδικά στην Ισπανία».