«Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. σε βενζινάδικο στο Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθησαν «πίτμπουλ» και «μπουλντόγκ» της ρωσόφωνης μαφίας

 
συλληψεις

Ενημερώθηκε: 08/08/26 - 22:20

Στη σύλληψη ενός 49χρονου κομβικού στελέχους της ρωσόφωνης μαφίας, καθώς και ενός 37χρονου συνεργού του, προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έπειτα από στοχευμένη καταδρομική επιχείρηση το απόγευμα της Παρασκευής (7/8) σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Παλαιό Φάληρο.

Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε από το 2025 ένταλμα σύλληψης του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών για εγκληματική οργάνωση και εκβιάσεις. Ο συλληφθείς φέρεται ως ηγετικό μέλος της επιχειρησιακής ομάδας του «Έντικ» —μιας οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2025 για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων— αναλαμβάνοντας τους εκβιασμούς επιχειρηματιών, τις βίαιες επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς.

Μαζί του συνελήφθη και ο 37χρονος με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ο οποίος είχε συλληφθεί επίσης το 2025 για την ίδια οργάνωση και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2026.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες είχαν τη φήμη ιδιαίτερα σκληρών κακοποιών στον χώρο της νύχτας, με τα ψευδώνυμα «πίτμπουλ» και «μπουλντόγκ», εξαιτίας της αγριότητας που επιδείκνυαν.

Μάλιστα, μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία, φέρονται να απέσπασαν εκβιαστικά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία.

Η σύλληψη αυτή αποτελεί συνέχεια των διαδοχικών χτυπημάτων της ΕΛ.ΑΣ. κατά της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, λίγο μετά τη σύλληψη στη Γερμανία ενός 31χρονου φερόμενου ως βασικού εκτελεστή της ομάδας, ο οποίος κατηγορείται για σειρά ανθρωποκτονιών, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ευάγγελου Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ